چاپگرهای جوهرافشان، گزینهای ارزانقیمت برای مصارف خانگی و کاربران عادی محسوب میشوند. اما این محصولات میتوانند بسیار حساس باشند و پس از چند سال استفاده دیگر قادر به انجام وظیفه خود همانند روز اول نخواهند بود. اما یک دانشآموز ایتالیایی سعی کرده است نشان بدهد که تنها با ۱۰ یورو میتوان از چاپگرهای جوهرافشان قدیمی برای ساخت چاپگر سه پرینتر جدید کاربردی استفاده کرد.
این دانشآموز ۱۸ ساله که در دبیرستان کوپرنیک شهر اودین ایتالیا تحصیل میکند، از قطعات چاپگر جوهرافشان خود که سه سال قبل خریداری کرده بود برای ساخت نمونه سهبعدی استفاده کرده است. البته تمامی قطعات دستگاه قدیمی قابل استفاده نبود و وی مجبور به خرید چند قطعه جدید از جمله اکسترودر، میکروچیپ ATmega328، یک موتور محرک و ترانزیستور با ولتاژ بالا شد.
وی به کمک چاپگر سهبعدی معمولی، محفظهای برای نگهداری بخش اکسترودر طراحی کرده است. برای بخش پایینی چاپگر نیز از پوشش پلاستیکی اسکنر به همراه مقوای مورد استفاده در بستهبندی محصولات آمازون استفاده شده؛ زیرا چسبندگی مناسبی برای نمونههای چاپشده فراهم میکند. سایر بخشهای نگهدارنده بدنه دستگاه از مقوای جعبه بیسکویت ساخته شدند و سازنده آن در نظر دارد بدنه محکم فلزی برای آن طراحی کند؛ زیرا استحکام بدنه اصلی تأثیر زیادی بر کیفیت نمونههای چاپشده دارد. در آخر نیز فرمور مخصوصی به کمک منابع متنباز برای استفاده از چاپگر توسعه داده شده است.
نمونه نهایی چاپشده توسط این دستگاه نمیتواند با سایر چاپگرهای سهبعدی رقابت کند؛ اما توانسته است روی دو محور، رزولوشن ۳۳ میکرون به ارمغان آورد. فرمور جدیدی که برای این چاپگر در نظر گرفته شده است، میتواند مشکلات مربوط به لرزش فیلامنت (مادهی مصرفی پرینتر سهبعدی) را جبران کند و امکان مشخص کردن دمای فیلامنت نیز به کمک آن وجود دارد.
این پروژه نشان میدهد که با صرف هزینه بسیار اندک، میتوان صاحب یک چاپگر سهبعدی خانگی شد و در سوی دیگر امکان استفاده دوباره از قطعات چاپگرهای جوهرافشان قدیمی وجود دارد. همچنین بر خلاف نمونههای آماده، این دستگاه از برق متناوب استفاده میکند و در نتیجه مصرف انرژی بسیار کمتری خواهد داشت. سازنده چاپگر، نحوه ساخت این محصول را در وبسایت خود شرح داده و فرمور آن را نیز منتشر کرده که از این لینک قابل دانلود است.